Kungsgrillen

Kungsgrillen är ett av Växjös största restaurangkedjor med supergod mat och fantastisk personal. Idag finns de på tre olika adresser i Växjö och har nu också expanderat till Kristianstad.

Det primära målet med filmen var att belysa de bra råvarorna som används i maten på ett modernt och trendigt sätt.

På Y-Studios utarbetade vi en storyboard under förproduktionen som skulle kunna appliceras på Kungsgrillens samtliga restauranger. Ett kriterium för detta var att inte visa delar av lokalen på inspelningsplatsen. Betraktare ska inte låsa sig vid en lokal, tanken är att man ska känna igen sig i maten, råvarorna och hantverket som ligger bakom Kungsgrillen.

Under produktionen visste vi att belysningen på inspelningsplatsen skulle bli ett problem. Glödlampor ger ifrån sig ett intensivt gult sken i kameran och kan korrigeras med kamerans inställningar. Men det kan resultera till en sämre bildkvalitet.

Lösningen för detta var att släcka ner belysningen och ta egna lampor och göra en egen uppsättning på inspelningsplatsen.

Postproduktionens huvudsakliga utmaning var att få tempot på de olika sekvenserna i filmen att matcha, som exempelvis handrörelserna. Eftersom att vi har ett agilt arbetssätt på Y-Studios löste vi problemet snabbt och kombinerat med våra erfarenheter och expertis inom filmskapande. Vi är väldigt nöjda med resultatet och att vi har uppnått kundens önskemål.